Efter sanktionerna: Fler inhemska komponenter i Huaweis nya mobil
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Efter sanktionerna: Fler inhemska komponenter i Huaweis nya mobil

Efter

Huaweis senaste premiummobil, Pura 70 Pro, har observerats att använda fler inhemska komponenter jämfört med tidigare modeller. Detta framkom när telefonen analyserades i detalj. Händelsen kommer i skuggan av Huaweis kamp på smartphonemarknaden efter år av amerikanska sanktioner.

  • Huaweis senaste mobil, Pura 70 Pro, har fler kinesiska komponenter, inklusive flashminneslagringschip och en förbättrad processor.
  • Enheten kör med ett processchip kallat Kirin 9010, framtaget av Huawei själva.
  • ”Den inhemska komponentanvändningen är hög, och definitivt högre än i Mate 60”, säger Shahram Mokhtari, som granskat enheten.

Analysen av Huaweis Pura 70 Pro visar att företaget har använt sin interna tillverkare, HiSilicons enhet, för tillverkningen. Detta kan vara ett svar på de amerikanska sanktioner som företaget har mött under de senaste fyra åren.

En kamp mot sanktioner

De amerikanska sanktionerna har haft en stor inverkan på Huaweis verksamhet. Företaget har tvingats dra sig tillbaka från smartphonemarknaden och söka alternativa lösningar. En av dessa lösningar verkar vara att öka användningen av inhemska komponenter i sina produkter.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Symbol för handelskriget

Huawei har blivit något av en symbol för det växande handelskriget mellan Kina och USA och Kinas strävan efter att bli mer självförsörjande inom teknik. Deras ökade användning av inhemska komponenter i Pura 70 Pro är än ett exempel på detta.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på utvecklingen kring Huawei och dess strategier för att motverka effekterna av de amerikanska sanktionerna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt