Di avråder från att acceptera ”skambud” på Millicom
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Di avråder från att acceptera ”skambud” på Millicom

Di

Dagens Industri har i en kommentar på tisdagen rekommenderat aktieägarna i Millicom att tacka nej till det nyligen lagda budet. Tidningen anser att budet är för lågt och att Millicom bör se detta som en chans att visa sin styrka. Den aktuella aktiekursen ligger betydligt över budet, vilket ytterligare understryker tidningens ståndpunkt.

  • Dagens Industri anser att budet på Millicom är ett skambud.
  • Aktiekursen är betydligt högre än budet på 240 kronor per aktie.
  • Tidningen ser potential för Millicoms kassaflödesavkastning att öka.

Enligt Dagens Industri bör aktieägarna i Millicom avvisa det nyligen lagda budet på 240 kronor per aktie. Tidningen beskriver budet som ett "skambud" och betonar att det ger Millicom en möjlighet att demonstrera sin ekonomiska styrka.

Det nuvarande kassaflödet förväntas ge en avkastning på över 15 procent i år, med ytterligare ökning framöver enligt bolagets egna prognoser. Dagens Industri argumenterar att det är självklart att inte acceptera ett bud som är lägre än den nuvarande börskursen och som dessutom ligger långt ifrån bolagets motiverade värde.

Aktiekurs kontra bud och riktkurs

För närvarande handlas Millicoms aktie omkring 275 kronor per aktie, vilket är avsevärt högre än det lagda budet på 240 kronor. Analytikernas sammanvägda riktkurs ligger på 300 kronor, vilket ytterligare stärker argumentet för att avvisa budet.

"Det säger sig själv att man inte ska acceptera ett bud som är lägre än rådande börskurs – och som är ännu mer avlägset från bolagets motiverade värde", skriver Dagens Industri.

Börskollen instämmer i bedömningen

Vi på Börskollen delar Dagens Industris uppfattning om att budet på 240 kronor per aktie inte reflekterar Millicoms rätta värde. Med den nuvarande aktiekursen och den förväntade ökningen i kassaflödet, framstår det som oklokt att acceptera ett bud som undervärderar bolagets potential.

Börskollen om Millicom

Millicom är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIGO SDB på Large Cap. Millicom verkar inom sektorn Telekommunikation och aktien har 24908 st ägare hos Avanza samt 6014 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Millicom är ett företag som specialiserar sig på telekommunikation. De fungerar som en mobiloperatör med fokus på marknader i tillväxt. De erbjuder främst tjänster inom mobiltelefoni, TV och bredband, tillsammans med relaterade extratjänster. Företaget är verksamt internationellt, med en stark närvaro i Sydamerika, Afrika och Asien. Deras tjänster levereras genom varumärken som Tigo, Bima och Zintel. Huvudkontoret ligger i Bertrange, Luxemburg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Millicom, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Millicom

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Millicom

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt