Det enda sättet att få reda på vilket privatlån som är bäst till dig är ansöka flera ställen och jämföra
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Det enda sättet att få reda på vilket privatlån som är bäst till dig är ansöka flera ställen och jämföra

Det

Det är många som söker och letar efter det bästa lånet när de skall låna pengar utan säkerhet. I verkligheten finns det inte något lån som är bäst, men varför är egentligen det så?

Bankerna har ett räntespann för privatlån för att kunna variera räntan och risken beroende på vem som ansöker om lån. Räntan på privatlån sätts individuellt efter en kreditprövning där det görs en helhetlig bedömning av den ansökandes ekonomi och möjligheter till att betala tillbaka ett lån. Om den ansökande beviljas ett lån ger banken ett låneerbjudande där kreditbedömningen bestämmer lånestorleken och räntan.

Bankens bedömning av den ansökandes ekonomi bestämmer hur stort lånebeloppet kan vara och vilken ränta den ansökande kan få. Alla banker bedömer ekonomin till den ansökande olikt, därför vet du inte när du ansöker vilken ränta du kan få. Du vet heller inte vilken bank som kommer att ge dig det bästa låneerbjudandet.

Det enda sättet att få reda på vilken bank som kan ge dig lånet med den bästa räntan är att ansöka och jämföra erbjudanden. Du kan inte på förhand veta vilket lån som är det bästa.

Hur vet jag om ränteerbjudandet är bra?

Allt är relativt, men man kan jämföra sig själv med genomsnittet. I skrivande stund är den genomsnittliga räntan på konsumtionslån i Sverige runt circa 10% i nominell ränta. Om du får en låneränta som är under genomsnittet kan man säga att lånet är relativt bra och vice versa om du får en högre ränta än genomsnittet i Sverige.

Så hur går man till väga för att hitta lånet med den bästa räntan?

Det enkla svaret är att ansöka om lån hos flera långivare och jämföra de olika låneerbjudandena för att hitta det bästa lånet. För att få en översikt över bra alternativ till att ansöka om privatlån kan du gå till en jämförelsessida för lån som svenskaprivatlån.se. Praktiskt sätt går det inte att ansöka hos alla banker själv eftersom du kommer att få så många kreditcheckar att det kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Hos flera låneförmedlare går din ansökan ut till runt 40 långivare med en ansökan och bara en kreditförfrågning hos UpplysningsCentralen. Det kanske bästa alternativet för att hitta det bästa lånet till sig själv är att ansöka hos några låneförmedlare och ansöka hos några banker direkt. På det sättet får du en bra översikt över ett stort utsnitt av vilka erbjudanden du kan få och då väljer du det bästa erbjudandet du har fått.

Det är enklare att hitta bästa sparräntan

Att finna den bästa sparräntan är enklare än att hitta bästa privatlånet. Den enkla anledningen till detta är att du vet vilken sparränta du kan få hos en bank innan du blir kund hos banken. Ett bra ställe att börja på är att jämföra de senaste sparräntorna.

Oavsett om du skall låna pengar eller spara pengar bör du jämföra dina alternativ. Det kan vara mycket pengar att spara på att hitta bästa lånet eller bästa sparräntan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt