Banken upprepar köp för Alfa Laval efter stark orderingång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Banken upprepar köp för Alfa Laval efter stark orderingång

Banken

Handelsbanken upprepar sin köprekommendation för industribolaget Alfa Laval efter en rekordstark orderingång under det andra kvartalet. Banken ser bolaget som en attraktiv tillväxtaktie och förväntar sig en årlig organisk tillväxt på 7 procent. Samtidigt behåller Ålandsbanken en neutral syn på aktien.

  • Handelsbanken ser Alfa Laval som en attraktiv tillväxtaktie.
  • Ålandsbanken behåller neutral syn på aktien.
  • Alfa Laval's aktie handlas ned 0,8 procent.

Rekordstark orderingång under andra kvartalet

Handelsbanken uppmärksammar att Alfa Laval levererade en rekordstark orderingång under det andra kvartalet, vilket har stärkt bankens positiva syn på aktien. Banken beskriver Alfa Laval som en av de mest lovande tillväxtaktierna inom industrisektorn, med en förväntad årlig organisk tillväxt på 7 procent över hela cykeln. Detta kan jämföras med den historiska tillväxttakten på 2,5 procent.

Enligt Handelsbanken ger den senaste rapporten stöd åt deras optimistiska bedömning av bolaget. De ser en fortsatt ljus framtid för Alfa Laval och upprepar därför sin köprekommendation samt rankingen "outperform" på lång sikt.

Ålandsbanken ser aktien som fullvärderad

Samtidigt har Ålandsbanken en mer återhållsam syn på Alfa Laval. Efter att ha gjort små justeringar av sina estimat, med en ökning på 1-2 procent, anser banken att aktien är fullvärderad. Deras värderingsmodell indikerar ett långsiktigt värde på knappt 500 kronor per aktie, vilket skulle innebära en kurspotential på drygt 5 procent från nuvarande nivåer.

Ålandsbanken noterar även att Alfa Laval för närvarande handlas med ett P/E-tal på 24x för 2024 och 21x för 2025. Detta, tillsammans med små förändringar i deras estimat, gör att banken behåller sin neutrala syn på aktien.

Aktiekursen faller något

Trots de positiva långsiktiga utsikterna från Handelsbanken har Alfa Lavals aktie sjunkit något på börsen. Vid senaste noteringen handlades aktien ned 0,8 procent till 470,70 kronor.

För ytterligare information kan du läsa mer hos Finwire.

Hos Börskollen kan vi konstatera att Handelsbankens och Ålandsbankens skilda syn på Alfa Laval ger en intressant dynamik för investerare att överväga. Medan Handelsbanken ser stark tillväxtpotential, anser Ålandsbanken att aktien är fullvärderad.

Börskollen om Alfa Laval

Alfa Laval är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ALFA på Large Cap. Alfa Laval verkar inom sektorn Industri och aktien har 24071 st ägare hos Avanza samt 6802 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Alfa Laval är ett företag inom tillverkningsindustrin. Idag är de inriktade på att leverera specialprodukter och tekniska lösningar för processer som involverar värmeöverföring, separering och flödeshantering. Deras produktutbud inkluderar bland annat kontrollsystem, analytiska instrument samt ventiler och pumpsystem. Dessa lösningar används främst av industrier över hela världen. Företaget grundades 1883 och har nu sitt huvudkontor i Lund.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Alfa Laval, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt