Analys: Kan Kitron bibehålla sina marginaler?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analys: Kan Kitron bibehålla sina marginaler?

Analys:

Den norska kontraktstillverkaren Kitron har haft ett framgångsrikt år med betydande tillväxt och ökade marginaler. Inför nästa veckas kapitalmarknadsdag, där företaget kommer att presentera nya finansiella mål, är frågan om bolaget kommer att kunna behålla nuvarande marginalnivåer. Enligt Affärsvärlden finns det en potential för 27 procent ökning i aktien under de kommande åren.

Kitron och dess marginalutmaningar

Kitron har visat stark prestation under det senaste året, vilket ger företaget ett försprång inför kapitalmarknadsdagen nästa vecka. Men en fråga hänger i luften: kommer Kitron att kunna bibehålla sina nuvarande marginaler? Affärsvärlden belyser denna fråga i en analys publicerad på tisdagen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktiens framtidsutsikter

Potentialen för en aktieökning på 27 procent under de kommande åren är ett huvudscenario som tidningen lyfter fram. "Knäckfrågan för Kitron-aktien handlar mycket om huruvida nuvarande marginaler är uthålliga. När tillväxten bromsar in kan det bli tuffare. Uppsidan i aktien är helt okej givet marginaler kring 8-9 procent. Kitron är värd att ha under bevakning och det blir intressant att se vad som kommer fram på kapitalmarknadsdagen. Vi har ett neutralt råd på aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om Kitron

Kitron är ett bolag från Norge och listat på Oslo Bors. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 1703st ägare hos Avanza samt 5724st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Kitron är en norsk tillverkare av elektronikprodukter. Idag utvecklar bolaget kretskort till elektroniska slutprodukter riktade mot kunder inom den industriella sektorn. Utöver erbjuder bolaget tjänster relaterade till prototyper, industrialisering, materialanalys och testutveckling. Produkterna används på global nivå och inom flera branscher som försvar, industri, offshore- och energisektorn. Kitron etablerades 1966 och har sitt huvudkontor i Asker.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kitron

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kitron

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt