Afrys kvartalsrapport får höjda riktkurser och blandade reaktioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Afrys kvartalsrapport får höjda riktkurser och blandade reaktioner

Afrys

Handelsbanken, SEB och Kepler Cheuvreux har kommenterat teknikkonsulten Afrys rapport för första kvartalet. Även om utvecklingen har varit blandad, ser analyshusen en stabilisering för bolaget i en utmanande tid. Riktkurserna har höjts av samtliga tre analyshus.

  • Handelsbanken höjer sin rekommendation till outperform, med en ny riktkurs på 240 kronor (från 210).
  • Kepler Cheuvreux och SEB upprepar köp, med riktkurser på 202 respektive 190 kronor.
  • Afrys totala rörelsemarginal var 8,6 procent, över analytikerkonsensus på 8,4 procent.

Handelsbanken menar att även om 2024 kan visa sig vara ett år av låg tillväxt i intäkter och resultat, borde den organiska tillväxten återvända 2025. Dessutom kan förvärv bli aktuellt när bolagets balansräkning tillåter det. Analyshuset tror också att förtroendet för bolagsledningen kommer att öka gradvis, vilket kan bidra till en fortsatt omvärdering av aktien.

Marginalprestation och marknadssignaler

Kepler Cheuvreux noterar att Afrys totala rörelsemarginal på 8,6 procent översteg analytikerkonsensus på 8,4 procent. Trots detta uppvisade infrastruktursegmentet, som står för 38 procent av försäljningen, en lägre marginal på 8,1 procent. Kepler tror dock att detta segment har mer att ge när marknaden börjar återhämta sig.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

SEB ser fortsatt potential

Även SEB ser fortsatt potential i Afry och upprepar sin köprekommendation, men höjer riktkursen något till 190 kronor (från 185). Vi på Börskollen noterar att detta samtidigt ligger under de andra analyshusens riktkurser, vilket indikerar olika syn på bolagets framtida utveckling.

Börskollen om AFRY

AFRY är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AFRY på Large Cap. AFRY verkar inom sektorn Industri och aktien har 10882 st ägare hos Avanza samt 2482 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

AFRY är ett ingenjörs- och konsultbolag. Bolaget erbjuder tjänster och lösningar anpassade för industriprocesser, infrastrukturella projekt samt utveckling av diverse IT-system. Bolagets affärssegment inkluderar energi, industri samt infrastruktur. Marknaden är främst koncentrerad till Europa men bolaget har även löpande projekt på global nivå. Bolaget gick tidigare under namnet ÅF Pöyry och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om AFRY, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt