Viva Wine Group planerar för ytterligare förvärv ute i Europa - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viva Wine Group planerar för ytterligare förvärv ute i Europa - vd

Vinbolaget Viva Wine Group har fått ett positiv start på börsen sedan introduktionen i mitten av december och handlas upp cirka 18 procent från teckningskursen. Bolaget bedriver idag försäljning på den nordiska marknaden samt via e-handel i Europa, med bas i Tyskland. I en intervju med Finwire förklarar vd Emil Sallnäs kring verksamheten och utsikterna framgent.

Den verkställande direktören inleder med att peka ut tre faktorer som drivit bolagets framgångar.

”Våra tre skäl till framgång är dels att vi har en entreprenörsdriven modell, där en eller flera nyckelpersoner i samtliga av våra operativa bolag är delägare i bolaget. Sedan är vi branschledande på ekologiskt och etiskt certifierat vin, vilket har drivit vår försäljning i Norden. Slutligen äger vi själva en väldigt stor andel av de varumärken vi säljer.”

Vad gäller framtida tillväxt väntas den främst ske inom e-handel.

”Vi har som finansiella mål att växa e-handeln med 10-15 procent över tid, vilket kan jämföras med minst 4 procent för den nordiska affären. Så vår tillväxtpotential är mycket större inom e-handel”, kommenterar Sallnäs och tillägger att den nordiska vinmarknaden är relativt stabil och väntas över tid växa med 2-3 procent per år.

I somras gjorde bolaget ett förvärv när man köpte tyska Vicampo, och efter att de integrerats är man öppna för förvärv på nya marknader, uteslutande inom e-handel.

”Förvärvet av Vicampo var ett ganska stort förvärv för oss, så under den närmsta tiden ska vi se till att få ut synergier och integrera bolaget i gruppen på ett bra sätt. Men när vi är klara med det, på kanske nåt års sikt, kommer vi att börja titta på fler förvärv i Europa av liknande karaktär.” Främst letar Viva efter mogna och lönsamma bolag med bra tillväxt.

Synergierna som bolaget hoppas kunna realisera är huvudsakligen kopplade till stordriftsfördelar inom logistik, lager och gemensamma mjukvaruplattformar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viva Wine

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viva Wine

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.