Trump vill ha mer makt över centralbanken ifall han blir president
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Trump vill ha mer makt över centralbanken ifall han blir president

Republikanernas presidentkandidat i USA, Donald Trump, anser att han borde ha något att säga till om när amerikanska centralbanken tar sina räntebeslut ifall han väljs till landets nästa president. Det sa han under en presskonferens vid sitt hus i Mar-a-Lago.

"Jag tycker att presidenten åtminstone ska ha ett ord med i diskussionen. Ja, jag känner det starkt. Jag tror att i mitt fall, jag tjänade mycket pengar, jag var mycket framgångsrik, och jag tror att jag har en bättre instinkt än, i många fall, människor som skulle vara på Federal Reserve eller ordföranden", säger Donald Trump.

Hans uttalande kommer månader efter att Wall Street Journal rapporterat om att hans stab håller på att ta fram nya förslag, där ett av dem bland annat skulle ge Trump mer makt över Federal Reserve.

Ett annat förslag var att Fed skulle tvingas stämma av regulatoriska ändringar med Vita huset och att finansdepartementet används som en slags övervakare av de beslut centralbanken fattar.
"Federal Reserve är en mycket intressant organisation. Den har gjort fel många gånger och han (Powell) tenderar att vara lite senare på bollen. Powell blir lite för tidig och lite för sen. Och, du vet, det är till stor del en magkänsla. Jag tror att det verkligen är en magkänsla. Och jag brukade bråka med honom", säger Trump.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt