Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Transiro förtydligar tidigare aviserad avsiktsförklaring - kommer inte betyda stor klumpsumma i betalning

Teknikbolaget Transiro kommer inte att betala en stor klumpsumma för den tidigare aviserade avsiktsförklaringen med en större butikskedja i Sverige. Istället kommer en avbetalningsplan upprättas, och en del av intäkterna under kontraktets tio år används för amortering på reversen, enligt ett brev från bolagets vd.

Avsiktsförklaringen innebär att Transiro förvärvar butikskedjans mjukvara, kod, licenser och affärssystemet till alla butiker. Förvärvet väntas ske mot revers men exakt vad köpeskillingen blir ska Transiro återkomma med när köpeavtalet är underskrivet.

- För Transiro är detta en unik möjlighet. En av Sveriges största butikkedjor ringer oss och vill ha Transiro som sin framtida IT- och affärspartner, dessutom vill de hjälpa Transiro hitta flera kunder som kan använda samma affärssystem och som grädde på moset tar Transiro intäkterna, kommenterar vd:n Johan Eriksson.

Eriksson uppger också att avtalet, som tidigare uppgavs var värt 15-18 miljoner kronor årligen, kommer att på lång sikt vara värt mycket mer än så.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Transiro

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Transiro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt