Signup avser att noteras på First North, Creades bland ankarinvesterarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Signup avser att noteras på First North, Creades bland ankarinvesterarna

Signup

Mjukvaruföretaget Signup avser att noteras på First North och i samband med det genomföra en nyemission på cirka 175-201 miljoner kronor före emissionskostnader. Bland ankarinvesterarna finns börsnoterade investmentbolaget Creades. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att emittera aktier för 80 kronor styck, vilket ger Signup ett marknadsvärde på 1,6 miljarder kronor före erbjudandet. I erbjudandet ingår också en övertilldelningsoption på högst 15 procent av erbjudandet.

Signup har tre ankarinvesterare inför listningen. Dessa har åtagit sig att teckna för 105 miljoner kronor. Creades ska teckna för 40 miljoner, Joh. Berenberg, Gossler & Co för 40 miljoner och Nordea Asset Management för 25 miljoner.

Signup ligger bakom Exflow, en lösning inom elektronisk leverantörsfakturahantering som finns inbyggd i Microsofts affärssystem Dynamics.

"Signup började automatisera finansiella processer genom produkten Exflow för 20 år sedan. Vi har idag 1 100 kunder och 90 partners runt om i världen vilket ger oss en stabil grund för fortsatt expansion”, kommenterar vd Olof Hedin.

Signup har under årets första nio månader omsatt för 134 miljoner kronor (organisk nettoomsättningstillväxt på 23,6 procent), med en ebita-marginal på cirka 19,7 procent.

Den första handelsdagen med bolagets aktier beräknas ske i slutet av november.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creades

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Creades

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.