Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Recyctec

Recyctec ökar omsättning men minskar resultatet under andra kvartalet - ser stark efterfrågan

Miljöteknikbolaget Recyctec ökade omsättningen och minskade resultatet i det andra kvartalet. Bolaget vittnar om en stark efterfrågan.

Omsättningen steg 83,3 procent till 2,2 miljoner kronor (1,2).

Rörelseresultatet blev -3 miljoner kronor (-1,4). Resultatet före skatt var -3,1 miljoner kronor (-1,7). Resultat per aktie hamnade på -0,80 kronor (-0,02). Kostnadsbilden under fjolåret var lägre på grund permitteringar och lägre produktion.

"Försäljningsutvecklingen för bolaget och efterfrågan på bolagets produkter är fortsatt starka. Tittar man på vårt viktigaste segment, EarthCare, så har försäljningen av koncentrerade litrar under 2021s första halvår haft en tillväxt om 38 procent jämfört med föregående år, vilket får ses som mycket glädjande. Bolaget har därtill lanserat en ny produkt vid namn EarthCare All Inclusive – där de första leveranserna är genomförda. Produkten innebär att bolaget erbjuder
en helhetslösning för hantering av använd glykol och leverans av ny glykol vid glykolbyten inklusive frakter och alla praktikaliteter. Detta görs till en enhetlig och förutsägbar prislista vilket ger en enkelhet till små och medelstora servicebolag där smidighet värderas högt och där vi tror att vi kan ta marknadsandelar", skriver vd Andreas Cederborg i rapporten.

Högsta fokus just nu är att slutföra bolagets omstrukturering av produktportföljen och genom detta erhålla en klassificering av bolagets produkter. Det arbetet väntas bli klart under tredje kvartalet. Därefter skall säljarbetet intensifieras igen.

Recyctec, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2,21,283,3%
Rörelseresultat-3-1,4
Resultat före skatt-3,1-1,7
Resultat per aktie, kronor-0,80-0,02


http://media.finwire.com/media/FWS0064E8F-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt