Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Quebec

Quebec vill inte längre sälja billig el till kryptovaluta-mining

Den kanadensiska provinsen Quebecs vill sluta sälja billig ström för mining av kryptovalutor, rapporterar Wall Street Journal.

Provinsens energibolag Quebec-Hydro har sedan 2018 erbjudit detta utifrån oro att en generellt minskad efterfrågan riskerade att försätta bolaget i en “dödsspiral”.

Men nu säger bolaget att efterfrågan på el i provinsen väntas växa med 14 procent över de kommande tio åren. Och man vill omdirigera elen, som idag är den billigaste inom hela Nordamerika, till mer prioriterade områden såsom export.

Därför bad bolaget regulatorer förra månaden om att få omfördela 270 megawatt av energi ämnad för kryptomining. 270 megawatt motsvarar energikonsumtionen från 97 000 hushåll.

Kanada är världens fjärde största producent av bitcoin efter USA, Kina och Kazakstan, enligt University of Cambridge Judge Business School.

https://www.wsj.com/articles/quebec-shuns-bitcoin-mining-in-bid-to-conserve-power-11670514921

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt