Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pexa får två abstracts accepterade för presentation vid lungkongressen ERS

Medicinteknikbolaget Pexa meddelar att två abstracts baserade på företagets teknologi har godkänts för presentation vid den internationella lungkongressen ERS, som pågår under 5-8 september 2021. Forskargrupper från Sverige och Tyskland kommer presentera nya resultat där Pexas metod, som möjliggör insamling av biologiskt material från de innersta delarna av lungan, har använts. Det framgår av ett pressmeddelande.

En forskargrupp i Hannover, Tyskland, presenterar resultat av forskning i en proof-of-concept studie där man undersökt huruvida Pex-prover kan användas för att upptäcka och kvantifiera inflammatoriska förändringar i lungan. Forskarna sammanfattar att med hjälp av högkänsliga analysmetoder möjliggörs detektion av cytokiner i Pex-prover och därför blir Pexas metod ett attraktivt alternativ som ett icke-invasivt verktyg i kliniska prövningar för utveckling av läkemedel mot lungsjukdomar.

Resultat från en annan studie, med forskare från bland annat Göteborgs universitet och Astra Zeneca, kommer presenteras där Pexas metod har använts för att studera hur sammansättningen av en specifik grupp proteiner i våra innersta delar av lungan förändras vid rökning.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om PExA

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien PExA

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt