Peptonic Medical minskar omsättning och resultat under tredje kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Peptonic Medical minskar omsättning och resultat under tredje kvartalet

Peptonic

Forskningsbolaget Peptonic Medical minskade omsättningen och resultatet i det tredje kvartalet.

Omsättningen sjönk 22,6 procent till 7,2 miljoner kronor (9,3).

Bruttovinsten blev 4,5 miljoner kronor (6,2), med en bruttovinstmarginal på 62,5 procent (66,7).

Rörelseresultatet blev -9,9 miljoner kronor (-7,3). Resultatet före skatt var -9,9 miljoner kronor (-7,3). Resultatet efter skatt blev -9,9 miljoner kronor (-7,3). Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,04).

Försäljningen av VagiVital ökade med 53 procent mot föregående år och den digitala försäljningen steg med 145 procent. Jämfört med föregående kvartal var den digitala försäljningen upp med 66 procent.

"Värt att notera är att Sverige gör en all time high för ett enskilt kvartal då även apoteks-försäljningen gått mycket bra. Under kvartalet har Apotek Hjärtat tagit in VagiVital Moisturizing V Cleanser i sitt sortiment online och Peptonic räknar med att fler apotekskedjor gör det framgent. Det visar att Peptonics satsning på ett utökat sortiment är viktig och värdefull. Bolaget räknar med att hemmamarknaden för VagiVital visar ett positivt resultat 2022", skriver vd Erik Sundquist i rapporten.

Menskoppen Lunette har haft ett utmanande kvartal försäljningsmässigt. Omsättningen har minskat med 30 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

"Noteras bör att motsvarande period föregående år var ett mycket starkt kvartal. Oavsett det var kvartal tre 2021 för Lunette under bolagets förväntningar", skriver Peptonic Medical-chefen. Han förklarar utvecklingen med följande.

"Antalet googlesökningar på menskoppar har generellt gått ned de senaste månaderna. Detta ses som en förklaring till minskad försäljning, ökad konkurrens en annan, en tredje att bolaget har utmaningar i Australien där dialog med en ny potentiell distributör pågår. Försäljningen till Australien väntas ta fart igen 2022."

Hemmamarknaden Finland, där Lunette fortsatt har en stark position och starka distributionskanaler, går fortsatt bra. Hemmamarknaden Finland förväntas växa på helår 2021 jämfört med 2020. Ursprungligt mål att visa tillväxt 2021 gentemot 2020 kan, med ett sämre q3 än förväntat, bli utmanande att nå för varumärket, men målet kvarstår. Från 2022 avser Peptonic att skapa tillväxt för varumärket.

I Kina befinner man sig i ett skiljeförfarande och man hoppas att få tillbaka cirka 4,4 miljoner kronor. Bolaget befinner sig också i dialog med möjliga alternativa partners för den kinesiska marknaden.

Peptonic Medical har skjutit upp sin planerade lansering i USA till 2022.

"Anledningen är att Orion Corporation i Finland fått problem med den utrustning som används vid tillverkningen av VagiVital AktivGel. Utrustningen skall nu repareras. Avsikten är att göra en initial lansering digitalt för att med den kunskapen som grund signa en partner som kan bygga försäljningen i USA brett. Uppdraget för Peptonics USA-organisation har också utökats i och med förvärvet av Common Sense med ett antal mycket viktiga kunder", uppger Sundquist.




Peptonic Medical, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning7,29,3-22,6%
Bruttoresultat4,56,2-27,4%
Bruttoresultatmarginal62,5%66,7%
Rörelseresultat-9,9-7,3
Resultat före skatt-9,9-7,3
Nettoresultat-9,9-7,3
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,04


http://media.finwire.com/media/FWS0069439-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Peptonic Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Peptonic Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt