Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paydrive

Paydrive faller med drygt 19 procent i tunn handel i premiärhandeln på Nordic SME

Bilförsäkringsbolaget Paydrive började i dag den 15 december att handlas på Nordic SME. Aktien handlas med kortnamnet PYDR.

Paydrive är ett försäkringsbolag som erbjuder personligt anpassade bilförsäkringar utifrån insamling av data baserad på antal körda mil.

Nyintroduktionen tecknades till 100 procent och bolaget tillfördes 20 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget tillfördes 250 nya aktieägare. Paydrive emitterade även teckningsoptioner TO 1 som noteras vid ett senare datum.

Teckningskursen var 51,30 kronor för en unit. En unit består av tre aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner TO 1. Teckningskursen motsvarar därmed 17,10 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 17,35 kronor som högst betalt och 13,05 kronor som lägst betalt. Klockan 10.15 var senast betalt 13,80 kronor, vilket är en nedgång på 19,3 procent jämfört med teckningskursen på 17,10 kronor. Aktier för måttliga 98 000 kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 7,01 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 97 miljoner kronor räknat på senast betalt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Paydrive

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Paydrive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt