Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kraft

Kraft Heinz har höjt priserna för två tredjedelar av produktportföljen i USA

Amerikanska livsmedelsjätten Kraft Heinz har höjt priserna för två tredjedelar av produktportföljen i USA. Bolaget står också beredd att höja priserna ytterligare om insatskostnaderna fortsätter att stiga.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande i samband med en presentation vid Barclays Global Consumer Staples Conference.

"Vi genomför nödvändiga prissättningsåtgärder för att hantera kostnadsinflation som vi ser för närvarande, inklusive effekter som sannolikt kommer att påverka nästa år. För 2022 räknar vi med en starkare konsumtion kontra nivåer före pandemi och att behålla branschledande marginaler när vi effektivt hanterar kostnader och fortsätter att investera i vår tillväxtstrategi", säger vd Paulo Basilio.

Vidare räknar bolaget fortsatt med att nå en justerad ebitda-vinst på mer än 6,1 miljarder dollar i år, baserat på utvecklingen hittills i år.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Kraft Heinz

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kraft Heinz

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt