Jumpgate genomför finansering på 12 miljoner kronor för satsning på nya spel, förbereder NFT-projekt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Jumpgate genomför finansering på 12 miljoner kronor för satsning på nya spel, förbereder NFT-projekt

Jumpgate

Spelutvecklingsbolaget Jumpgate genomför en finansiering på 12 miljoner kronor som möjliggör tre nya spel för lansering 2022, varav det första blir Idle Asterix. Bolaget kommer också satsa på en ny blockkedjebaserad teknologi med non-fungible tokens, NFT:s, för Tivola-portföljen samt tillför resurser för vidareutveckling av Wildshade efter lansering. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi är tacksamma för stödet från investerarna, som gör att vi kan bygga upp lanseringspipelinen ytterligare inför 2022. Vi ser även stor potential i att utveckla möjligheten för spelarna att ta med sig sitt favoritdjur mellan spelen i Tivolas universum och att byta och handla djur med varandra, med hjälp av blockkedjeteknologi. Vidare vill vi ha förutsättningarna att satsa ordentligt på Wildshade efter lanseringen om spelet får det mottagande som vi hoppas på, kommenterar Jumpgates vd Harald Riegler.

Gamexcite har säkrat rättigheterna till ett nytt och tredje Asterixspel med arbetsnamnet Idle Asterix, som planeras för mjuklansering i första kvartalet 2022. Jumpgate väntas inom kort säkra rättigheterna till ytterligare två spel som kommer att förläggas av portföljbolaget Tivola Games.

Tivola förbereder en satsning på ny blockkedjebaserad teknologi med NFT:s i Tivolas spel. Med spel som låter spelarna föda upp, avla fram och samla på djur ser bolaget goda förutsättningar att skapa en helt ny intäktsström genom en marknadsplats för spelare att handla/byta sina unika djur. Exempelvis erbjuder Wildshade över 40 miljoner möjliga kombinationer av utseende och egenskaper för hästarna som avlas fram.

Jumpgate har beslutat att genomföra en riktad nyemission på 14,71 miljoner aktier till teckningskursen 70 öre per aktie, vilket motsvarar 10,3 miljoner kronor. Vidare har fordringsägare med fordringar om 1,7 miljoner kronor förklarat sig villiga att konvertera dessa fordringar till samma kurs som i den riktade emissionen, vilket blir totalt 12 miljoner kronor.

Den riktade emissionen tecknas av bland andra Minotaurus Energi AS, F1 Funds, Jari Pulkkinen, Lennart Ekerholm, Ballista och Capmate. Jumpgate har därefter 140,47 miljoner aktier utestående.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Jumpgate

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Jumpgate

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt