Itab lämnar omvänd vinstvarning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Itab lämnar omvänd vinstvarning

Itab

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concept förväntar sig rapportera väsentligt högre justerat ebitda-resultat för räkenskapsåret 2020 jämfört med den preliminära vägledningen från den 10 juli 2020.

Justerad ebitda för räkenskapsåret 2020 före omstruktureringskostnader och vissa poster avseende lagernedskrivning av engångskaraktär, förväntas uppgå till cirka 575 miljoner kronor, jämfört med prognosintervallet 380-420 miljoner kronor. Engångskostnaderna för samma period förväntas uppgå till cirka 200 miljoner kronor, varav cirka 75 miljoner kronor avser lagernedskrivning, jämfört med vägledningen om cirka 100 miljoner kronor.

"Resultatförbättringen förklaras av högre försäljning med bättre lönsamhet samt snabbare effekt av bolagets besparingsåtgärder än vad som tidigare förutsågs. Osäkerheten kring distribution och produktion på grund av den pågående pandemin har gjort det svårt att prognostisera med precision", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Utöver tidigare uppskattade engångsposter för omstrukturering har bolaget identifierat ett extraordinärt behov av att skriva ner lagervärdet med cirka 75 miljoner kronor, varav cirka 25 miljoner kronor är direkt kopplade till omstrukturering och ytterligare cirka 50 miljoner kronor är av engångskaraktär som främst är en effekt av den minskade omsättningen kopplat till historiskt trögrörliga lager samt inkuranser.

Definitiv rapport kommer den 9 februari.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ITAB Shop Concept

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt