IPO-aktuella Fragbite siktar på förvärvsdriven tillväxt och har redan varit i kontakt med ett 50-tal bolag - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IPO-aktuella Fragbite siktar på förvärvsdriven tillväxt och har redan varit i kontakt med ett 50-tal bolag - vd

IPO-aktuella spelbolagsgruppen Fragbite Group hoppar på den heta trenden och siktar på en förvärvsdriven tillväxt. En tillväxtstrategi som bland annat börsjättarna Embracer och Stillfront använder.

- Primära anledningen till att notera vår aktie är för att fortsätta stärka vårt varumärke samt få en snabbare tillgång till tillväxtkapital inför framtida förvärv. Vi bedömer också det enklare att genomföra förvärv när vi har en likvid marknadsvärderad aktie som kan används som betalmedel vid kommande förvärv, säger vd Stefan Tengvall till Finwire.

Fragbite, som är en svensk spelbolagsgrupp med fyra dotterbolag inom mobilspel- och e-sportsindustrin, noterades på First North den 12 juli. Teckningskursen uppgick till 4 kronor per aktie. Teckningsåtagare innehåller stora namn som SSB:s vd Ilija Batljan, familjen Wattin och Karl-Erik von Bahr.

Fragbite som hittills genomfört tre förvärv siktar alltså nu på ännu fler affärer inom e-sport och gaming. Tengvall uppger att han inte ser någon hård konkurrens utan säger att det finns en uppsjö av välmående bolag inom branschen som vill vara del av en större kontext. Han berättar dessutom att de redan varit i kontakt med ett 50-tal olika bolag.

- Eftersom marknaden är så fragmenterad finns det utrymme för flera bolag att jobba med en förvärvsdriven tillväxt, kommenterar Tengvall.

Vad gäller finansiella mål så bedömer Fragbite att det finns goda tillväxtmöjligheter mellan 2021-2025. Målet är att under perioden uppvisa en årlig organisk tillväxt med över 15 procent exkluderat framtida förvärv.
Störst tillväxtpotential bland bolagets vertikaler ser Tengvall inom e-sport. Han menar att e-sporten är en av världens största sporter men att branschen ännu inte lyckats kapitalisera fullt ut på användarbasen.

Bolagschefen berättar dessutom att Fragbite vill expandera sin e-sportsverksamhet till marknader utanför Norden.

Premiären på First North under måndagen inleddes med en uppgång av aktien på 20 procent men som sedan föll tillbaka och slutade på en uppgång om 9 procent sett till teckningskursen. Det nuvarande börsvärdet landar på 355 miljoner kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fragbite

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fragbite

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt