Intellego tecknar avsiktsavtal med globalt bolag inom växt- och odlingsindustrin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Intellego tecknar avsiktsavtal med globalt bolag inom växt- och odlingsindustrin

Teknikbolaget Intellego har tecknat ett avsiktsavtal med ett globalt bolag inom växt- och odlingsindustrin om att utveckla produkter för att optimera odlingsskördar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsikten är att ta fram produkter som ska hjälpa industriella odlare och konsumentodlare att optimera skördar med avseende på avkastning och kvalitet. Målet är att de nya produkterna ska vara utvecklade inom sex månader då löpande leveranser ska påbörjas. Avtalet innebär att Intellego nu aktivt utvecklar produkter för ett nytt användningsområde och en ny global industri.

– Nu tar vi steget in i hortikulturbranschen tillsammans med en global kund, det finns ett stort behov av att mäta ljusexponering för växter och odlingar och på så sätt kunna maximera odlingar och skördar samt öka kvaliteten på dessa. Projektet innebär en avsevärd ökning av Intellegos möjliga marknad, det är också en kvalitetsstämpel på våra produkter och hur teknikplattformen kan användas inom nya områden eller branscher, säger Claes Lindahl, vd på Intellego.

Förutsatt ett lyckat utvecklingsprojekt och kommersialisering beräknas Intellegos intäktspotential inom hortikulturbranschen vara 250-450 miljoner kronor per år enbart i Nordamerika. Intellego bedömer att möjligheterna att få fram produkterna inom tidsramen och med önskvärd funktion är hög, och målsättningen är att göra de första leveranserna inom sex månader. Bolaget som Intellego tecknat avsiktsavtal med är en av världens största producenter av specialljus och UV-ljus med en omsättning på över 1 miljard dollar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Intellego Technologies

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intellego Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt