Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Heineken

Heineken sämre än väntat, säger upp 8 000 (uppdatering)

(Uppdateringen avser nedskärningarna)

Nederländska öljätten Heineken rapporterar intäkter på 19,72 miljarder euro för 2020, vilket är sämre än väntade 20,08 miljarder euro, enligt en sammanställning av Bloomberg.

Den organiska tillväxten var -11,9 procent, sämre än väntade -10,9 procent. Ölvolymen var -8,1 procent, också det missade prognosen på -7,38 procent.

Justerade rörelseresultatet kom in på 2,42 miljarder euro, mot väntade 2,43 miljarder euro.

Det justerade nettoresultatet var 1,15 miljarder euro (väntat 1,13), och justerat per aktie 2 euro, mot väntade 1,99 euro.

Heineken skriver att det förväntar sig en gradvis förbättring av marknadsförhållanden under andra halvan av 2021 och en fortsatt förbättring under 2022. Däremot kommer det att finnas betydande skillnader i hur respektive marknad utvecklas. Bolaget räknar bland annat med en svag återhämtning för ”on-trade”-kanalen i Europa.

I rapporten uppger Heineken också att cirka 8 000 anställda får gå som ett led i att man gör om organisationen. Denna omstrukturering kommer kosta bolaget cirka 420 miljoner euro men samtidigt spara bolaget cirka 350 miljoner euro löpande.

”Tidslinjen för omstruktureringen varierar beroende på de specifika omständigheterna för var och en av våra lokala verksamheter, inklusive en minskning av personalkostnader på huvudkontoret med cirka 20 procent som ska genomföras i slutet av första kvartalet av 2021”, skriver bolaget.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Heineken

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Heineken

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt