Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Händelserikt kvartal för EQL Pharma - Analysguiden ser bullscenario om 55 kronor

Det har varit ett händelserikt kvartal för generikabolaget EQL Pharma och Analysguiden justerar upp motiverat värde i sitt offensiva scenario till 55 kronor. Det framgår av en uppdragsanalys.

Justerat för intäkter av engångskaraktär uppgick nettoomsättningen till 32,3 miljoner kronor, upp 44 procent jämfört med samma kvartal föregående år. En tillväxt som framförallt drevs av nya produkter och självtester för Covid-19.

Analysguiden skriver att EQL haft hög aktivitet under kvartalet, bland annat har deras produkt Mellozzan blivit inkluderad i Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket beslutat att den skall ingå i högkostnadsskyddet.

Vidare prognostiserar Analysguiden en försäljning om 264 miljoner kronor i sitt bullscenario och en rörelsemarginal om 18 procent för räkenskapsåret 2022/23. Uppfylls detta ser man en riktkurs om 55 kronor per aktie, vilket motsvarar 6 gånger EV/Sales.

Aktien handlas idag till 37 kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt