Euro Africa Digital Ventures lönsamhet kommer med hävstång när omsättningen växer - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Euro Africa Digital Ventures lönsamhet kommer med hävstång när omsättningen växer - vd

Plattforms- och mediabolaget Euro Africa Digital Venture, som under våren noterades på First North, ser goda möjligheter till såväl organisk tillväxt som förvärv framöver. Det säger vd Philip Ebbersten i en intervju med Finwire.

Euro Africa Digital Venture har idag tre ben - Social Media Lab, Social Content och Kupatana. Social Media Lab är enkelt uttryckt en digital marknadsföringsbyrå. Verksamheten ligger väldigt nära en mediabyrå, vilket innebär att företaget hjälper kunder nå deras konverteringsmål genom SEO och marknadsföring i sociala mediekanler. Vidare äger företaget Social Content vilket är ett marknadsförings- och hanteringsverktyg för digitala medier. Den plattformen bygger på licensintäkter, SaaS (Software As a Service). Det tredje benet är en Blocket-kopia i Tanzania, Kupatana. Målsättningen är högt satt. Företaget skall öka sin omsättning från dagens 20 miljoner kronor till 60 inom tre år. Detta skall ske dels organiskt men även genom kompletterande förvärv. Marginalen skall förbättras till 30 procent. Enligt Ebbersten kommer lönsamheten med hävstång i takt med att företaget ökar sin omsättning.

“Vi tar flera investeringar nu i våra plattformar och organisatoriskt. Hela Kupatana lyfts till en ny nivå, vi stärker vår organisation. E-handel är en viktig faktor framöver. Tillväxten skall dels komma från Sverige där våra bolag fortsätter att växa, men även i Östafrika där Kupatana, som än så länge har en 'freemium' modell där annonser läggs upp gratis eller genom betalning för mer exponering. Målet är att kunna ta betalt för varje annons och det finns bra möjligheter framöver", uppger Ebbersten.

Euroafrica Digital Ventures har under våren presenterat en affär med ClearOn, vilket är ett ledande företag i Sverige rörande kuponger för att driva försäljning inom bland annat dagligvaror. Bolaget förmedlar kuponger för världsomspännande bolag som Coca-Cola och Unilever men även lokala svenska bjässar som Scan. Avtalet innebär att Social Media Lab sprider kuponger genom Snapchat och andra sociala mediekanaler, vilket innebär ett helt nytt sätt för bolagen att nå sina kunder. Ebbersten uppger att han bedömer att avtalet med ClearOn rörande kuponger kan bli väldigt stort.

“Det här är ett koncept är något vi tror kan växa rejält. Kuponger är viktigt för att driva försäljning, och det här konceptet når människor där de finns, nämligen i telefonerna. Där kan vi hjälpa till med vår teknik”, säger Ebbersten.

Euroafrica-chefen ser också stora möjligheter till korsförsäljning mellan Social Media Lab och Social Content. Social Contents plattform bedömer han nämligen även kommer att driva affärer till Social Media Lab.

I Östafrika är företagets tillgång Kupatana, vilket är den ledande plattform för att köpa och sälja varor via nätet i Tanzania. Det östafrikanska landet är Afrikas nionde största ekonomi. Befolkningsmängden är stor drygt 60 miljoner och dessutom ung samt snabbväxande. Enligt Bloomberg väntas 40 procent av befolkningen vara under 15 år 2027.

“Tanzania växer mycket snabbt och har gjort det under flera år. Dessutom växer vår plattform snabbt givet att landet snabbt ökar sin mobil- och internetpenetration. Förutsättningarna för tillväxt för vår del ser väldigt bra ut under många år framöver. Utöver detta har även en synergier i form av vår svenska verksamhet. Vi arbetar med att integrera in Social Media Labs teknik”, säger Philip Ebbersten.

Långsiktigt blickar det svenska bolaget också mot fler afrikanska länder. Ebbersten nämner Kenya som ett sådan exempel.

“Det finns stora konsolideringsmöjligheter för oss i östra Afrika. Corona har gjort det svårt att resa det senaste året, men vi räknar med att det ändrar sig framöver och att det också öppnar upp nya möjligheter för oss i Afrika”, säger Ebbersten.

Kapitalet som företaget tog in i samband med sin notering kommer att användas följande - 30 procent till förvärvet av Social Media Lab, 15-20 procent till att uppdatera sälj- och köpplattformen Kupatana, 15 procent marknadsföring, 15 procent förstärkning med nyckelpersoner samt 10 procent till satsningen på eget medieföretag.

“Vi arbetar intensivt med att implementera vår strategiska plan, vilket sker steg för steg. Långsiktigt ser vi flera intressanta marknader som vi kan expandera till”, avslutar han.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Euroafrica Digital Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Euroafrica Digital Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.