Empir minskar innehavet i Xavitech - reavinst på cirka 17 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Empir minskar innehavet i Xavitech - reavinst på cirka 17 miljoner kronor

It-konsultbolaget Empir ingick under gårdagen avtal om avyttring av 355 000 aktier av serie A och 5,75 miljoner aktier av serie B i dotterbolaget Xavitech. Priset per aktie uppgår till 1,46 kronor vilket innebär att Empir får in en kontant köpeskilling om nära 8,9 miljoner kronor.

Aktierna såldes utanför börsen i en blockförsäljning till sju olika köpare. Empir Group kommer att rapportera försäljningen i delårsrapporten för januari-september och den beräknas preliminärt ge en koncernmässig reavinst om cirka 17 miljoner kronor.

"Försäljningen av ytterligare aktier i Xavitech är en logisk fortsättning på den särnotering av Empir Groups konsultativa verksamheter i Tavana, Frontwalker och MSC, som påbörjades i slutat av 2019. Man kan glädjas åt att Empir Groups aktieägare kan tillgodogöra sig en betydande värdestegring av särnoteringen, utdelningar och gjorda försäljningar på vägen mot en fullständigt genomförd avyttring av Empir Groups tidigare konsultativa segment Solve till det noterade Xavitech", kommenterar Lars Save, vd för Empir Group.

Empir Group äger inte längre några A-aktier men däremot cirka 10,13 miljoner B-aktier i Xavitech. Det motsvarar 31,76 procent av aktierna och 31,27 procent av rösterna. Xavitech kommer inte längre att vara ett dotterbolag utan ett intresseföretag till Empir Group.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien mySafety

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt