Embracer och Fortnox gynnade succéaugusti när Consensus Småbolag ökade 9,2 procent - förvaltaren flaggar för förvärv i Stillfront
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer och Fortnox gynnade succéaugusti när Consensus Småbolag ökade 9,2 procent - förvaltaren flaggar för förvärv i Stillfront

Fonden Consensus Småbolag A steg 9,2 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 57,68 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden rapporterade ett flertal av fondens största innehav. Embracer och Fortnox är andra respektive fjärde störst i fonden.

"Embracer är ett bolag som vi har haft i fonden de senaste tre åren och som senaste tiden fortsatt imponera. Vi har successivt ökat vår position och bolaget utgör nu nästan 9 procent av fonden. Bolagets rapport var mycket stark där rörelseresultatet slog snittestimaten med 58 procent. Embracer visar återigen styrkan att ha många ben att stå på. Vi tycker vidare att spelsläppen visar allt högre kvalitet och ser med spänning fram mot bolagets kommande AAA-spel. Vd Lars Wingefors presenterade inte mindre än 8(!) förvärv, där vi tycker Deka Games ser mest spännande ut. Bolaget kommer skapa ett nytt affärsområde och innebär att Embracer påbörjar satsningen även på mobilspel."

Det kommenterar förvaltaren Anders Wright och fortsätter.

"Fortnox fortsätter gå som en klocka och växte återigen med 13 000 nya kunder och visar att man växer i samma takt trots corona. Vi ser också allt fler tecken på att bolagets finansdel kommer bli en stor andel av bolagets verksamhet på sikt, vilket vi anser vara extremt positivt. Fortnox är som vanligt högt värderat men vi anser det befogat så länge tillväxtplanerna på lång sikt ser intakta ut."

Stillfront utgjorde per månadsskiftet 10,53 procent av fonden. Wright kommenterar.

"Stillfront kommer hålla en kapitalmarknadsdag under september. Inte omöjligt att vi ser ett större förvärv innan dess."

Consensus Småbolag A, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent9,2
Fond i år, förändring i procent57,68

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Consensus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt