Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Deutsche Telekom bekräftar intensiv budgivning på nederländskt dotterbolag som delägs av Tele2

Deutsche Telekom bekräftar idag att de för samtal angående försäljning sitt nederländska dotterbolag och att det pågår en intensiv budgivning. Det rapporterar Reuters.

Detta kommer efter att Bloomberg tidigare i veckan rapporterade att det indiska konglomeratet Reliance Industries överväger att lägga ett bud på bolaget i fråga, T-Mobile Netherlands.

Reliance Industries uppges arbeta med en finansiell rådgivare för att utvärdera ett eventuellt bud. Enligt källorna ska Deutsche Telekom vilja ha runt fem miljarder euro för dotterbolaget.

Deutsche Telekom meddelar också att de utvärderar möjligheterna för sitt bolag med mobilmaster, Deutsche Funkturm, där man överväger ett partnerskap, försäljning eller en IPO.

2019 fusionerades T-Mobile Netherlands med Tele2:s verksamhet i landet för att skapa en av de största telekomoperatörerna i landet. Tele2 äger 25 procent av verksamheten och vid en investerardag i maj bekräftade bolaget att man avser att sälja sin andel och fokusera på kärnverksamheterna i Norden och Baltikum.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Deutsche Telekom

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt