Den amerikanska ekonomin gick inte in i recession i juli - Pimco
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Den amerikanska ekonomin gick inte in i recession i juli - Pimco

Den

Trots den senaste tidens turbulens gick USA:s ekonomi inte in i en recession i juli, enligt investeringsförvaltaren Pimcos analytiker.

"Vår tolkning av ett bredare spektrum av ekonomiska data är att den reala BNP-tillväxten växlar ned från en förhöjd takt på cirka 3 procent 2023 till en takt på mellan 1 och 1,5 procent nu, vilket är under trenden", skriver Pimcos ekonom Tiffany Wilding i en kommentar.

Enligt Wilding bidrog svagare invandring, lägre finanspolitiskt stöd och svag global tillverkningstillväxt till att den amerikanska ekonomin tappade momentum.
"Samtidigt tyder den senaste tidens data på att inflationsriskerna nu är mer balanserade. Den rapporterade hyresinflationen dämpas återigen efter att ha tappat fart tidigare i år", fortsätter Wilding.

På grund av utvecklingen tycker sig Pimco se goda skäl för att centralbanken Federal Reserve ska sänka räntan snabbade än vad de tidigare kommunicerat. Enligt Wilding är de senaste prognoserna om en restriktiv ränta fram till 2026 felaktiga i nuläget.

Att förvänta sig så kallade "akuta sänkningar" - något marknaden gjort den senaste tiden - är inget ekonomen förväntar sig just nu. Innan det kan ske krävs bredare bevis.

"Även om en sänkning med 50 punkter vid septembermötet är möjlig kommer det att bero på den ekonomiska utvecklingen och utvecklingen på finansmarknaderna fram till dess - och vi ser goda skäl att tro att den totala sysselsättningen kommer att återhämta sig i augusti efter att ha varit en besvikelse i juli."

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt