Crown Energy i avtal om att avyttra majoriteten av sina olje- och gastillgångar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Crown Energy i avtal om att avyttra majoriteten av sina olje- och gastillgångar

Fastighets-, olje- och gasbolaget Crown Energy har ingått avtal om att avyttra sina olje- och gastillgångar, exklusive den licensierade verksamheten i Sydafrika, för upp till 450 miljoner dollar över tid. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi är väldigt stolta idag. Denna transaktion visar Crown Energys förmåga att skapa betydande värde av sina tillgångar och en ljus framtid", kommenterar styrelseordförande Pierre-Emmanuel Weil.

Enligt avtalet berättigas köparen att förvärva eller begära förköpsrätt över Crowns olje- och gastillgångar. Köparen ska inom fem arbetsdagar, från dagen för avtalet, betala en initial köpeskilling om 75 miljoner dollar vilket erläggs som en icke-återbetalningsbar förskottsbetalning för förvärvet och/eller rättigheterna relaterat till tillgångarna, skriver Crown Energy i sitt pressmeddelande.

Köparen ska sedan betala ytterligare 8 miljoner dollar vid utgången av varje sexmånadersperiod efter avtalets ingående, med slutlig betalning om 33 miljoner dollar på den femte årsdagen, upp till sammanlagt 105 miljoner.

Efter förvärvet av det första dotterbolag ska köparen även betala upp till 270 miljoner dollar i tilläggsköpeskilling under en så kallad "earn out"-period förutsatt att vissa målsättningar uppnås.

Förvärv av dotterbolag är föremål för regulatoriska godkännanden och det första förvärvet förväntas genomföras innan 20 oktober 2026.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Crown Energy

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Crown Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt