Concordia når avtal med banker och ett stort tidsutbefraktningsavtal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Concordia når avtal med banker och ett stort tidsutbefraktningsavtal

Tankrederiet Concordia Maritime åtgärdar en möjlig likviditetsbrist genom att ingå ett tidsutbefraktningsavtal med Stena Bulk rörande samtliga av bolagets tio P-MAX produkttankfartyg samt en villkorad principöverenskommelse kring nya lånevillkor med bankerna. Rederiet har utvärderat olika alternativ och kommit fram till att detta är den bästa lösningen givet situationen.

De nya lånevillkoren innebär att ett lån om 114 miljoner dollar nu förfaller under det fjärde kvartalet 2024. Avtalet innebär att Stena Sessan garanterar att betala upp till 10 miljoner dollar till bankerna under vissa förutsättningar. Tidsutbefraktningsavtal och garantiavtalet var nödvändiga för att bolaget skulle kunna nå ett bindande avtal med bankerna.

Concordia uppger också att man kommer att avyttra fartyg när tankermarknaden stärkts. Bolagets tidsutbefraktningsavtal säkerställer en stabil intäkt under en femårsperiod och det finns även en uppsida då det innehåller en möjlig vinstdelning. Fokus fram till slutet av 2024 är dock på att amortera skulder. Någon utdelning sker inte utan samtycke från bankerna.

Tidsutbefraktningsavtalet ger en grundhyra om 15 500 dollar per dag och fartyg.

I och med att transaktionerna är med närstående i form av Stena-sfären som är storägare i bolaget kallas aktieägarna till en extra stämma den 12 augusti för att klubba den finansiella lösningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Concordia Maritime

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Concordia Maritime

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.