Blick Global har flera parallella förvärvsdiskussioner - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Blick Global har flera parallella förvärvsdiskussioner - vd

Blick

Adtech-bolaget Blick Global, som är nyemissionsaktuella, siktar på att göra fler förvärv i “närtid”. Det säger bolagets vd Erik Ahlberg i samband med en investerarträff.

Han förtydligar sedan med att uppge att det är rimligt att fler förvärv kan presenteras inom den närmaste två kvartalen.

“Har flera parallella diskussioner”, uppger han.

Blick har historiskt genomfört förvärv och nyligen tillträdde företaget iGaming-bolaget Oregon Main Interactive. Någon horisontell integration där man köper exakt likadana verksamheter löpande är inte på agendan just nu, uppger Ahlberg. Istället letar företaget autonoma enheter där entreprenörer stannar kvar och fortsätter att driva samt utveckla verksamheten. Processen kring förvärv är inte något som Blick kommer att stressa fram. Istället är det, precis som exempelvis Nibes strategi, viktigt att det är rätt. Rätt entreprenör, rätt strategi och rätt passform för Blick. Tanken är att förvärven också skall stärka företagets relation till sina kunder.

"Fina bolag vid rätt tillfälle", sammanfattar Erik Ahlberg. Processen kring förvärv väntas också förenklas nu när samhällen på bred front öppnas upp, vilket möjliggör möten och resor.

Blick-chefen ser annars positivt på efterfrågan. Fokus ligger kring behoven hos speloperatörerna. Han ser stark marknadstillväxt framöver.

Den aktuella nyemissionen, som är säkerställd, uppgår till 20,5 miljoner kronor med teckningskurs 19 öre. Ledningen och storägare tecknar cirka 30 procent av emissionen. Kapitalet från emissionen kommer att användas för att finansiera förvärvet samt stärka balansräkningen. På en fråga om varför företaget inte tar in mer pengar uppger Ahlberg följande.

“Vi tycker inte att värderingen är tillräckligt bra för att resa mer pengar. Det här är rätt åtgärder på kort och lång sikt”, säger han och betonar att företaget också har kvar lite kapital för återinvesteringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.