Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biosergen

Biosergen genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 24 juni

Biofarmabolaget Biosergen genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Enligt prospektet löper teckningstiden i erbjudandet från 21 maj till 4 juni. Första handelsdag på First North blir den 24 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden gör det möjligt för Biosergen att inleda kliniska prövningar av sitt
antimykotikum BSG005 med en ambition att ansöka om godkännande för försäljning i USA
och Europa senast i slutet av 2025. Emissionslikviden från erbjudandet kommer att användas för att slutföra fas I och avancera BSG005 till proof-of-concept kliniska fas II-prövningar.

Erbjudandet består av 5 miljoner units. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO1. Teckningskursen är 10 kronor per unit, vilket motsvarar 10 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 50 miljoner kronor före emissionskostnader. Det finns även en övertilldelningsoption på ytterligare 2 miljoner units, som kan tillföra ytterligare 20 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningsoptionerna kan utnyttjas i maj och juni 2022 för att teckna aktier och vid fullt utnyttjande kan bolaget tillföras ytterligare 100 till 140 miljoner kronor.

Biosergen värderas till 231 miljoner kronor före erbjudandet.

Bolagets största aktieägare, Östersjöstiftelsen, har ingått ett villkorat teckningsåtagande att teckna upp till 20 miljoner kronor på en krona-för-krona basis med eventuella nya investerare i erbjudandet. De tre medlemmarna i bolagets ledningsgrupp har åtagit sig att teckna för ungefär 1 miljon kronor.

Samtliga av bolagets befintliga aktieägare har samtyckt till en lock-up period om sex månader efter erbjudandets slutförande.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt