Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bill

Bill Ackman lämnar tillbaka 4 miljarder dollar efter misslyckad spac-affär

Bill Ackman samlade in totalt 4 miljarder dollar från investerare för att köpa en andel i Universal Music Group genom en spac. Tillsynsmyndigheter satte dock stopp för affären och han ger nu tillbaka pengarna till investerarna eftersom inte heller någon annan affär blir av. Det skriver Financial Times.

Bill Ackman uttalar sig i ett brev till aktieägare i Pershing Square Tontine Holding (PSTH) som är spac:en som hade för avsikt att förvärva ett bolag och ta det till börsen.

"Vi lanserade PSTH i djupet av pandemin eftersom vi trodde att kapitalmarknaderna sannolikt skulle försämras av den ekonomiska osäkerhet som skapades av pandemin", säger Ackman.

"Den snabba återhämtningen av kapitalmarknaderna och vår ekonomi var bra för USA men olyckligt för PSTH, eftersom det gjorde den konventionella börsintroduktionsmarknaden till en stark konkurrent och ett föredraget alternativ för högkvalitativa företag som vill bli börsnoterade", tillade han.

På grund av att tillsynsmyndigheter stoppade affären investerade Bill Ackman istället 4 miljarder dollar i Universal Music genom pengar från sin hedgefond Pershing Square.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt