Arla Plast stiger 8,8 procent i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arla Plast stiger 8,8 procent i premiärhandeln på Nasdaq Stockholm

Arla

Industribolaget Arla Plast började i dag den 25 maj att handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista. Aktien handlas med kortnamnet ARPL på segmentet Smallcap. Erbjudandet att teckna aktier i bolaget var mycket stort bland svenska och internationella institutionella investerare och från allmänheten i Sverige. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

Arla Plast är en tillverkare av extruderade plastskivor i polykarbonat, som har ett stort antal användningsområden såsom säkerhetsprodukter, maskinskydd, ishockeyrinkar, växthus, pooltak med mera. Företaget hade 2020 en nettoomsättning på 885 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 106 miljoner kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 12,0 procent.

Teckningskursen var på förhand bestämd till 46 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för samtliga aktier i bolaget om 920 miljoner kronor. Erbjudandet omfattade 9,00 miljoner befintliga aktier som erbjöds av Synnersten Invest. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 1,35 miljoner aktier. Erbjudandet omfattar givet att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo 10,35 miljoner aktier, motsvarande 52 procent av aktierna i bolaget.

Ankarinvesterare är Svolder, Nortal Investments och Roosgruppen som förvärvar aktier i erbjudandet för ett belopp om 230 miljoner kronor.

- Vi har mött ett stort intresse från såväl svenska som internationella investerare under de senaste veckorna, när vi presenterat Arla Plast. Vi inom Arla Plast är väldigt stolta över vårt företag och det är med stor entusiasm vi nu går in i nästa fas, som börsnoterat företag, där vi ska driva bolaget mot fortsatt tillväxt och lönsamhet, kommenterade vd Henrik Håkansson.

Aktien har hittills i dag handlas till 53 kronor som högst betalt och 49,30 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 50,06 kronor, vilket är en uppgång på 8,8 procent jämfört med teckningskursen på 46 kronor. Aktier för 9,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 20,00 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,0 miljard kronor räknat på senast betalt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Arla Plast

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arla Plast

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt