Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arla

Arla Plast avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm

Arla Plast avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet kommer att bestå av befintliga aktier som erbjuds av ägaren Synnersten Invest. Det framgår av ett pressmeddelande.

Arla Plast är en tillverkare av extruderade plastskivor i polykarbonat.

Nasdaq Stockholms bolagskommitté har bedömt att Arla Plast uppfyller gällande noteringskrav. Noteringen förväntas beroende på marknadsförhållanden att genomföras under första halvåret.

- Arla Plast är etablerat som en av de ledande aktörerna på den europeiska marknaden för extruderade plastskivor i PC. Vi är en säljdriven organisation med hög anpassningsförmåga. Vi ser ljust på framtiden baserat på vår starka produktportfölj och välinvesterade anläggningar och ser att vi i nära samarbete med våra kunder kan utvecklas och växa inom många applikationsområden. Vi är därför entusiastiska över att gå in i nästa fas av fortsatt tillväxt och lönsamhet, nu som ett börsnoterat företag, kommenterar vd Henrik Håkansson.

- Arla Plast bildades 1969 och har sedan starten påvisat en stark tillväxt och uppnått lönsamhet varje år. Bolaget har utvecklats från att vara en lokal producent av extruderade plastskivor till att idag vara ett ledande internationellt bolag i vår bransch med en stark och innovativ produktportfölj som säljs i över 45 länder. Med en tydlig strategi för fortsatt lönsam tillväxt och välinvesterade produktionsanläggningar ser jag väldigt positivt på framtiden och vi som familj avser att vara kvar som långsiktiga ägare. Det är mycket glädjande att kunna erbjuda nya investerare att bli aktieägare i Arla Plast och följa med bolaget på denna spännande resa vi går tillmötes, kommenterar Kenneth Synnersten, styrelseordförande samt kontrollerande ägare i den säljande aktieägaren.

Ankarinvesterare är Svolder, Nortal Investments och Roosgruppen som har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp om högst 230 miljoner kronor till en värdering om upp till 920 miljoner kronor, beräknat som marknadsvärde för samtliga utestående aktier i bolaget.

Arla Plast grundades 1969 och har sitt huvudkontor i Borensberg. Produktionen sker vid tre produktionsanläggningar som är lokaliserade i Borensberg samt i Kadaň och Pelhřimov i Tjeckien. Bolaget har 266 heltidsanställda per den 31 mars.

Arla Plast hade 2020 en nettoomsättning på 885 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 106 miljoner kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 12,0 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Svolder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt