Arctic Paper breddar verksamheten till förpackning och energi
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arctic Paper breddar verksamheten till förpackning och energi

Papperstillverkningsbolaget Arctic Paper antar en ny koncernstrategi som inkluderar satsningar på två nya områden; förpackning och energi.

Dessa två områden kommer tillsammans med massaproduktionen och grafiska papper att utgöra de fyra pelarna (4P), som ska hjälpa Arctic Papper att öka intäkterna med 25 procent fram tills 2030. Det framgår av ett pressmeddelande.

Intäkterna från förpackning och energi beräknas stå för cirka 25 procent av intäkterna 2030, massa för 30 procent och grafiskt papper för 45 procent.

"Premiumpapper kommer att förbli en av våra kärnverksamheter. Tillsammans med vårt innehav i massaproducenten Rottneros har det varit en effektiv hedge på volatila marknader, men vi måste växa och öka våra marginaler. Den nya 4P -strategin för 2030 pekar ut riktningen för koncernen i framtiden", säger vd Michał Jarczyński.

Arctic Paper siktar också på att öka ebitda med cirka 70 procent och ebitda-marginalen att nå 15 procent år 2030.

Under perioden 2022-2030 kommer bolaget att investera över 1,5 miljarder zloty i de fyra pelarna, varav cirka 40 procent i de två nya områdena.

Satsningen på förpackning och energi är också av hållbarhetsskäl och väntas hjälpa hela Arctic Paper att nå en koldioxidneutralitet senast 2035.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Arctic Paper

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Arctic Paper

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.