Aerowash begär nu ett högre pris för sin verksamhet (R)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aerowash begär nu ett högre pris för sin verksamhet (R)

(rättelse avser en förtydligande rubrik och ingress)

Flygplanstvättbolaget Aerowash fortsätter att arbeta på en försäljning av sin verksamhet till US Aviation och har nu höjt begärt pris inför slutförhandlingen. Om försäljningen blir verklighet kommer det noterade bolaget att ha sålt sin operativa verksamhet.

Parterna har haft en process sedan i slutet av november 2019. Avsiktsförklaringen kring förvärvet har förlängts flera gånger på grund av pandemin. Köpeskillingen var ursprungligen 16 miljoner dollar. Den sista förlängningen löper ut nu i slutet av oktober och villkoren är oförändrade.

En viktig faktor är de fyra AW-system som skeppades till USA i mars/april 2020 men som inte kommit i kommersiell drift. Under de senaste veckorna har Aerowash haft personal på plats i USA och arbetat med uppstartsfasen. Den nya planen innebär att kommersiell drift startar den 15 november i år. Aerowash har även höjt priset inför de stundande slutförhandlingarna till 22 miljoner dollar.

"Med personal äntligen på plats i USA har vi under de senaste veckorna kommit längre med uppstarten än vi gjort under de senaste 18 månaderna. Jag ser väldigt positivt på detta och att vi nu äntligen har möjlighet att driftsätta systemen hos Delta Airlines. Den tidplan vi nu kommit överens om är realistisk. Jag och styrelsen anser att denna strukturaffär är gynnsam för bolaget och aktieägarna. US Aviation har möjlighet som få andra att skala upp detta koncept i närtid. Vi har begärt ett högre pris eftersom vi anser att Aerowash idag är ett bättre bolag jämfört med hur bolaget såg ut för knappt två år sedan då den ursprungliga LOIn undertecknades", uppger vd Niklas Adler i en kommentar.

Parterna är överens om tidplanen. Formellt kommer nu en due diligence av Aerowash verksamhet att påbörjas omgående, det skall skrivas ett aktieöverlåtelseavtal senast den 21 januari 2022 och tillträde skall ske senast den 28 februari 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Aerowash

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aerowash

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.