24Sevenoffice varnar för potentiell förlust på investering i Optin Bank
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

24Sevenoffice varnar för potentiell förlust på investering i Optin Bank

24Sevenoffice

Affärssystembolaget 24Sevenoffice meddelar att Optin Bank placerats under offentlig administration av finansinspektionen i Norge. Det är för tidigt att bedöma den slutliga förlusten för 24Sevenoffice, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

24Sevenoffice har investerat 19 miljoner kronor för en ägarandel på 10 procent i Optin Bank och har även tecknat avtal om att lansera integrerade bankprodukter mot 24Sevenoffice-kunder med banken.

24SevenOffice har arbetat hårt tillsammans med bankens tekniska team de senaste tolv månaderna med målet att lansera de första produkterna under första halvåret 2021. De viktigaste produkterna var nu i princip redo att lanseras tekniskt inom några veckor till kunderna.

I en färsk rapport krävde norska finansinspektionen att Optin Bank behövde öka kapitalet med 100 miljoner norska kronor och ersätta ledningen och styrelsen för att bland annat följa regelefterlevnad och allmän bankkunskap.

"Det är för tidigt att bedöma den slutliga förlusten för 24Sevenoffice. Detta beror på en potentiell betalning från banken, utdelning eller potentiell ersättning till 24Sevenoffice", skriver bolaget.

24Sevenoffice har påbörjat arbetet med att söka efter nya potentiella partners för att kunna lansera de integrerade fintech-produkterna så snart som möjligt. Lanseringen kommer dock att försenas till följd av händelserna i Optin Bank.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om 24SevenOffice

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien 24SevenOffice

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt