Analyskåren gillade byggjättens rapport – nu skruvas riktkurserna upp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Analyskåren gillade byggjättens rapport – nu skruvas riktkurserna upp

Analyskåren

Skanskas senaste rapport visar på stark orderingång och förbättrat sentiment för kommersiella fastigheter och bostäder. Analytiker från flera banker ser därmed goda förutsättningar för fortsatt positiv utveckling för bolaget framöver.

  • Stark orderingång på 60,7 miljarder kronor
  • Positiva utsikter för kommersiell fastighetsutveckling
  • Flera höjda riktkurser från analytiker

Efter Skanskas senaste rapport ser analytikerkollektivet möjligheter för en fortsatt positiv utveckling, enligt Nyhetsbyrån Direkt. Rapporten för det andra kvartalet visade starka resultat, särskilt i form av orderingången som uppgick till 60,7 miljarder kronor.

Stark orderingång och förbättrat sentiment

Ålandsbanken noterade att den starka orderingången lägger en solid grund för framtida tillväxt. Banken ser även att det stora behovet av investeringar i infrastruktur, speciellt i USA, ger goda förutsättningar för fortsatt stark orderingång. Dessutom förväntar sig banken att de sjunkande räntorna under de kommande kvartalen kommer att gynna Skanskas kommersiella fastighetsutveckling.

Höjda riktkurser och köprekommendationer

Kepler Cheuvreux har, efter rapporten, upprepat sin köprekommendation och höjt riktkursen till 235 kronor från tidigare 215 kronor. Enligt banken var det andra kvartalet bättre än förväntat på alla fronter, med en marginal för kärnverksamheten på 3,5 procent och överträffade förväntningar inom den kommersiella verksamheten.

SEB har också höjt sin riktkurs till 245 kronor, upp från tidigare 235 kronor, med fortsatt köprekommendation. Banken pekar på att starka volymer inom utvecklingssegmenten förbättrar utsikterna för rörelseresultatbidrag från både kommersiell fastighetsutveckling och bostadsutveckling.

Vi på Börskollen ser att de positiva analytikerkommentarerna och höjda riktkurserna indikerar en stark framtid för Skanska. Fortsatt övervakning av kommande kvartalsrapporter och marknadsutvecklingar blir avgörande för att bedöma hållbarheten i denna positiva trend.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ålandsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt