Wallenstams resultat plågas av svårigheter att höja hyrorna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wallenstams resultat plågas av svårigheter att höja hyrorna

Wallenstams

Fastighetsbolaget Wallenstam, som under de goda åren med nollränta gjorde stor vinst på nyproduktion av hyreshus, upplever nu utmaningar. Trots att bolaget har ett av de mest attraktiva fastighetsbestånden på börsen, är avkastningen låg och det är svårt att höja hyrorna, enligt Dagens Industri.

  • Bolagets nya hyresproduktion har börjat hacka.
  • Wallenstam har svårigheter att höja hyrorna, vilket påverkar avkastningen.
  • Enligt Dagens Industri krävs det att hyresrättsproduktion börjar ge god lönsamhet för att aktiekursen ska kunna öka rejält igen.

Wallenstams framgång under de goda åren med nollränta var till stor del beroende av nyproduktion av hyreshus. Men nu har denna del av verksamheten börjat uppvisa svårigheter. Enligt Dagens Industri är bolagets avkastning låg och det är svårt att höja hyrorna, vilket tär på lönsamheten.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Behov av ökad lönsamhet i hyresrättsproduktion

Enligt Dagens Industri krävs det att hyresrättsproduktionen kommer igång med god lönsamhet för att aktiekursen ska kunna öka rejält igen. Men tidningen ser inte positivt på den närmaste framtiden. "För att vinsterna och aktiekursen ska ta fart rejält igen krävs det att hyresrättsproduktionen kommer igång med god lönsamhet. Tyvärr ser det inte så ljust ut där på kort till medellång sikt", skriver Di.

Detta belyser den komplexa situationen för Wallenstam och andra fastighetsbolag. Trots ett starkt fastighetsbestånd kan de låga räntorna och svårigheterna att höja hyrorna utgöra betydande utmaningar. Vi på Börskollen kommer fortsätta följa utvecklingen på nära håll.

Börskollen om Wallenstam

Wallenstam är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern WALL B på Large Cap. Wallenstam verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 10936 st ägare hos Avanza samt 2039 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Wallenstam är en fastighetsutvecklare. Bolaget bygger, utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter främst belägna i svenska storstadsområden. Utöver fokuserar bolaget på nyproduktion av bostäder. Verksamhet bedrivs även via dotterbolaget Svensk Naturenergi, som fokuserar på förnyelsebar energi via flertalet vindkraftverk. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Wallenstam, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Wallenstam

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Wallenstam

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt