Tidningens råd: Sälj Hemnet – aktien är övervärderad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Tidningens råd: Sälj Hemnet – aktien är övervärderad

Tidningens

Är Hemnets starka ställning på bostadsmarknaden hotad av de fortsatta prisökningarna på sina produkter? Detta är en fråga som Affärsvärlden ställer i en analys. Tidningen menar att Hemnets aktie är högt värderad och att mycket av företagets framgång redan är inprisat i aktiekursen.

  • Hemnet stärker sin marknadsposition men höjer samtidigt priserna på sina produkter.
  • Affärsvärlden ifrågasätter hur mycket bostadssäljare kommer tolerera innan de överger Hemnet.
  • Tidningen ger säljråd för Hemnet-aktien, då de anser att aktien är högt värderad.

Hemnet, den välkända bostadsplattformen, har en betydande roll på den svenska bostadsmarknaden. Företaget har lyckats stärka sin position betydligt. Samtidigt har dock priset på dess produkter ökat, något som kan skapa oro bland bostadssäljare.

Är Hemnet-aktien övervärderad?

Enligt Affärsvärlden, är Hemnet-aktien högt värderad, både i absoluta tal och jämfört med utländska aktörer inom samma bransch. Tidningen menar att mycket av företagets framgång redan är inprisat i aktiekursen. I sin analys ger Affärsvärlden säljråd för Hemnet-aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Risk för att bostadssäljare överger Hemnet

Frågan man ställer sig  är hur mycket bostadssäljare kommer att tolerera innan de börjar överge Hemnet. Med de ständigt ökande priserna kan bostadssäljarna komma att söka sig till andra alternativ. Denna potentiella utveckling kan påverka Hemnets starka position på marknaden och därmed också aktiekursen.

Börskollen om Hemnet

Hemnet är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HEM på Large Cap. Hemnet verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 7120 st ägare hos Avanza samt 2217 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hemnet Group är ett IT-bolag inriktade mot fastighetsmarknaden. Bolaget erbjuder en digital plattform för köp och försäljning av bostäder, tomter, fritidsboenden och mark. Tjänsterna används som säljkanal för potentiella köpare, säljare samt mäklare där utbudet huvudsakligen består av bostadsannonser och tillhörande slutpriser. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hemnet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hemnet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hemnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt