Gränges visar styrka trots svag konjunktur – "finns uppsida kvar"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Gränges visar styrka trots svag konjunktur – "finns uppsida kvar"

Gränges

Aluminiumtillverkaren Gränges har trotsat den svaga konjunkturen under 2022 och 2023 och ser ut att gå mot ljusare tider, enligt Affärsvärlden. Trots en minskad efterfrågan från fordonsindustrin, pekar analysen på en potential för aktien  att öka med 29 procent inom ett par år.

  • Gränges visar stark prestation trots svag konjunktur.
  • Aktien förväntas öka med 29 procent inom ett par år.
  • Efterfrågan från fordonsindustrin minskar, men utsikterna för övriga produktgrupper är ljusa.

Gränges har, enligt Affärsvärlden, överbevisat med sin nischstrategi och är på god väg att återställa lönsamheten efter sin stora förvärvsexpansion. Aktien har under det senaste året stigit med 30 procent och det enda som kan hindra en fortsatt uppvärdering är bolagets förmåga att hantera en något mindre gynnsam efterfrågan från fordonsindustrin framöver.

Potential för ökad kurs

Men trots den minskade efterfrågan från fordonsindustrin ser framtiden ljus ut för Gränges. Analysen från Affärsvärlden pekar på en ökning i aktiens pris med 29 procent inom ett par år. Detta är goda nyheter för investerare som söker stabilitet och tillväxtpotential i ett osäkert ekonomisk klimat skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Övriga produktgrupper visar positiva utsikter

Samtidigt som efterfrågan från fordonsindustrin minskar, ser utsikterna för Gränges andra produktgrupper ljusa ut. Detta tyder på att bolaget har en diversifierad produktportfölj som kan parera mot svackor i enskilda sektorer.

Vi på Börskollen följer utvecklingen för Gränges och ser fram emot att se hur bolaget kommer att navigera i den föränderliga ekonomiska miljön.

Börskollen om Gränges

Gränges är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GRNG på Mid Cap. Gränges verkar inom sektorn Industri och aktien har 6368 st ägare hos Avanza samt 1203 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Gränges är ett tillverkningsbolag. Bolaget tillverkar aluminium, med störst specialisering inom valsade produkter värmeväxlarindustrin, vilket innefattar pläterad plåt, ranka och rör. Kunderna återfinns inom fordonsindustrin och produkts vidaresäljs runtom den globala marknaden, med störst närvaro inom Europa, Nordamerika och Asien. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Gränges, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Gränges

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Gränges

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt