Di utvärderar tidigare köpråd – Nokia fortsatt köpvärd?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Di utvärderar tidigare köpråd – Nokia fortsatt köpvärd?

Di

Dagens Industri har utvärderat sitt tidigare köpråd för finska telekombolaget Nokia, som har uppvisat en negativ avkastning på 5 procent sedan rådet gavs förra året. Detta trots företagets starka finansiella ställning och en försiktig värdering. Nokia har framför allt drabbats av två vinstvarningar och förlusten av ett stort kontrakt med AT&T till konkurrenten Ericsson.

  • Nokias aktie har backat med 5 procent sedan Dagens Industris köpråd förra året, samtidigt som börsens genomsnittliga avkastning har varit 12 procent.
  • Trots denna nedgång har Nokias starka finansiella ställning och försiktiga värdering förhindrat större förluster.
  • Nokia har under perioden gett två vinstvarningar och förlorat ett stort kontrakt med AT&T till Ericsson.

En tuff tid för Nokia

Enligt Dagens Industri har Nokia under det senaste året haft en besvärlig tid på börsen. Företaget har gett två vinstvarningar och dess justerade rörelseresultat har varit 16 procent lägre än prognosintervallet. Dessutom har Nokia förlorat ett betydande kontrakt med AT&T till konkurrenten Ericsson.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Nokias finansiella styrka

Trots dessa bakslag har Nokias aktie inte tappat mer än 5 procent. Företagets starka finansiella ställning spelar en stor roll i detta. Faktum är att Nokias nettokassa nu uppgår till 60 miljarder kronor, vilket motsvarar över en fjärdedel av börsvärdet. "Justerat för kassan värderas rörelsen under sex gånger kommande års förväntade rörelseresultat i ett läge där utsikterna för sektorn är fortsatt bleka", rapporterar Dagens Industri.

Även om Nokias aktiekurs har backat under det senaste året, visar företagets finansiella styrka och försiktiga värdering att det finns potential för framtida tillväxt.

Här på Börskollen kommer vi fortsätta att hålla ett öga på utvecklingen.

Börskollen om Nokia

Nokia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NOKIA SEK på Large Cap. Nokia verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 6833 st ägare hos Avanza samt 1169 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nokia är ett globalt bolag inom telekommunikation. Bolaget erbjuder lösningar inom IP, bredband, digital hälsa och molnbaserade system. Kunderna återfinns inom en bred bas av marknader och består av större företagskunder, myndigheter, samt privata konsumenter. Verksamheten är etablerad på global nivå inom samtliga regioner. Nokia grundades 1865 och huvudkontoret återfinns i Esbo, Finland.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nokia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nokia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt