Rekordlönsamhet och låg värdering – Analys ser 30 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Rekordlönsamhet och låg värdering – Analys ser 30 procent uppsida

Rekordlönsamhet

Medieunderhållningsbolaget MTG lockar med en rekordhög lönsamhet och låg värdering, enligt en analys som publicerades i Affärsvärlden. Tidningen förutspår en aktiepotential på 28 procent på ett par års sikt. Även om vinsttillväxten inte förväntas vara särskilt stark under det kommande året, kan man tolerera detta givet bolagets låga värdering.

  • MTG:s aktie har en potential på 28 procent de kommande åren, enligt Affärsvärlden.
  • Trots en förväntad svag vinsttillväxt det kommande året är bolagets låga värdering attraktiv för investerare.

Företaget MTG, som är känt för sina framstående insatser inom spelunderhållning, är i skrivande stund i en stark position med en rekordhög lönsamhet. Detta, i kombination med en värdering under 7 gånger rörelseresultatet, gör det tilltalande för potentiella investerare trots en förutspådd svag vinsttillväxt det kommande året.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En fortsatt stark aktie trots förväntad svag vinsttillväxt

Vidare skriver Affärsvärlden att även om den förväntade vinsttillväxten inte är särskilt stark under det kommande året, kan investerare fortfarande se en attraktiv uppsida i aktien. Detta baseras på bolagets nuvarande starka lönsamhet och låga värdering. Därför upprepar tidningen sitt köpråd för MTG:s aktie.

På Börskollen håller vi noga ögonen på detta och kommer att fortsätta rapportera om MTG:s fortsatta framsteg och aktieutveckling.

Börskollen om Modern Times Group

Modern Times Group är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MTG B på Large Cap. Modern Times Group verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 10759 st ägare hos Avanza samt 3162 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Modern Times Group, MTG, är verksamma inom underhållningsbranschen. Bolaget arbetar strategiskt och operationellt och under koncernen går ett flertal varumärken som Innogames, Dreamhack och Zoomin.TV. Utbudet är brett och inkluderar huvudsakligen onlinespel, streamingtjänster, samt övrig digital underhållning. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med privata kunder som störst kundgrupp.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Modern Times Group, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Modern Times Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Modern Times Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt